Sürdürülebilirlik Güvence Hizmetleri Denetimi

Şeffaflıkta Yeni Bir Boyut

İşletmelerin mali verilerini doğru bir şekilde sunmasının yanı sıra, sosyal ve çevresel performanslarını da şeffaf bir şekilde paylaşmaları giderek önem kazanmaktadır. Sürdürülebilirlik raporları, işletmelerin ekonomik kazanımlarını, sosyal etkilerini ve çevresel hassasiyetlerini dengeli bir biçimde nasıl yönettiklerini ortaya koyarak şeffaflığı artırmaktadır. Aynı zamanda bu raporlar, işletmelerin ve paydaşlarının bugün ve gelecek için önemli olan finansal raporlar aracılığıyla elde edilemeyen bilgilere ulaşmalarını sağlamaktadır.

Ülkemizde de gönüllülük esasına dayalı olarak sürdürülebilirlik raporlarının hazırlanması, dünya genelinde olduğu gibi önemli bir adım haline gelmiştir. GDS 3000 standardı, Güvence Denetimleri dışında kalan sürdürülebilirlik raporlarının denetimini düzenleyerek şirketlerin bu alandaki şeffaflığını artırmayı amaçlamaktadır. Bu standart, güvence denetimlerinin, denetim konusu bilgi veya süreçten fayda sağlayan kullanıcıların güven seviyelerini artırmaya yönelik yapıldığını vurgulamaktadır.

Sürdürülebilirlik güvence hizmetleri, sürdürülebilirlik raporlama sistemlerini ve uluslararası standartlara uyumlu performans raporlarını denetleyerek güvenilirliği artırmayı ve paydaşlara daha fazla güven sağlamayı hedeflemektedir. Bu hizmetler, işletmelerin raporlama ve yönetim sistemlerini daha etkin bir biçimde iyileştirmelerine katkı sağlamaktadır.